Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras s’estrena com a copresident de l’Intergup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües

notícies 27 octubre 2016

El diputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, comença a co-presidir des d’avui l’Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües (IMTCNL) del Parlament Europeu (PE). Juntament amb l’hongaresa Kinga Gál, originària de la minoria hongaresa de Romania, i el finlandès de minoria sueca Nils Torvald, Terricabras estarà al front d’aquest intergrup -que reuneix 60 diputats de sis dels vuit grups polítics de l’eurocambra- la segona part de la legislatura en substitució del diputat de Compromís, Jordi Sebastià.

El lema de la UE és Units en la diversitat, per això el 1983 es va fundar l’IMTCNL perquè el PE sigui una garantia de defensa de la diversitat de llengües, comunitats nacionals i minories que hi ha en el si de la UE. L’Intergrup es reuneix un cop al mes durant la sessió plenària d’Estrasburg com un fòrum obert per tal de promoure el coneixement i la comprensió dels problemes de les minories a Europa, i serveix com a punt de trobada dels grups polítics, les institucions europees, onegés i representants de les minories.

Entre els seus objectius immediats hi ha el d’augmentar la consciència sobre els problemes de les minories nacionals i lingüístiques; informar-ne els membres de la Comissió Europea; facilitar el desenvolupament de polítiques i pràctiques en suport de les minories; i posar l’accent en els seus drets com una part integrant dels drets humans fonamentals i els principis bàsics de no discriminació. A mig i llarg termini, l’Intergrup s’esforça per començar una legislació europea encaminada a reforçar la protecció de les minories nacionals.

Estic content de substituir en Jordi Sebastià, que ha fet molt bona feina, i crec que amb els altres dos co-presidents ens entendrem bé i podrem continuar fent una bona tasca en pro de la diversitat a la UE”, ha valorat Terricabras.

La meva tasca:
_dijous, 27 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG