Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras rep una comitiva de la xarxa d’escoles La Bressola de la Catalunya del Nord

notícies 9 novembre 2016

38 alumnes i professors visiten Brussel·les amb motiu dels 40 anys de la seva fundació

El diputat d’Esquerra Republicana i vice-president del grup Verds / Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, ha rebut avui al Parlament Europeu una comitiva de 38 alumnes i professors de l’escola La Bressola de la Catalunya del Nord, que enguany compleix els 40 anys de la seva fundació i del seu projecte educatiu. Joan Sebastià Haydn, president de La Bressola, i els professors Nadège Mallofré i Ramon Oliveras han acompanyat el grup format per alumnes de l’últim curs de Secundària del centre d’El Soler.
La xarxa de La Bressola està formada per sis escoles i un centre de secundària, amb més de mil alumnes i llista d’espera. Va ser el primer centre educatiu de l’Estat francès a fer l’ensenyament totalment en català. Però no únicament la llengua caracteritza La Bressola, també el model pedagògic propi que segueix basat en la verticalitat, que vol dir que a totes les aules hi ha alumnes de diferents edats. Això reforça l’aprenentatge del català perquè els alumnes no s’han de dirigir en català només als mestres.
S’ha d’agrair la feina que fa La Bressola des de fa 40 anys per la recuperació de la llengua a la Catalunya del Nord, i també s’ha de remarcar la seva funció com a element transmissor de la cultura i tradicions catalanes”, ha dit Terricabras.

La meva tasca:
_dimecres, 9 novembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG