Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras reivindica el paper del comitè de Peticions del Parlament Europeu

notícies 15 gener 2016

L’eurodiputat per ERC i president de l’Aliança Lliure Europea (ALE), Josep-Maria Terricabras, ha demanat que el comitè de Peticions del Parlament Europeu (PE) adopti la cultura de servei públic i potenciï la interacció amb els ciutadans. Terricabras ho ha dit com a ponent del Grup Verds-ALE en la presentació de l’Informe d’Activitats del Comitè de Peticions 2015 (comitè on els ciutadans poden fer arribar les seves peticions), que ha fet avui l’eurodiputada Ángela Vallina (GUE). ‘Hem de reforçar una veritable cultura de servei públic i de rendició de comptes als ciutadans i el comitè de Peticions és un aparador fonamental’, ha dit l’eurodiputat republicà, ‘perquè són els ciutadans els que ens vénen a dir que és el que no funciona prou bé en les diverses legislacions estatals o en la comunitària’.

Terricabras també s’ha manifestat ‘orgullós que l’activisme dels nostres amics de la Plataforma en Defensa l’Ebre forcés la visita d’una delegació oficial’ i que aquesta visita hagi ajudat de manera ‘determinant’ a presentar un informe per part del comitè de Peticions que interpel·la la CE perquè demani al govern espanyol una revisió del Pla Hidrològic.

També ha mostrat la seva satisfacció per la creació de la Xarxa de Peticions, amb membres de tots els comitès del PE ‘perquè les peticions ciutadanes no han de ser cosa només del comitè de Peticions sinó també de la resta de comitès’. En aquesta línia, Terricabras ha felicitat la insistència de l’informe a tenir la màxima transparència i la resposta més ràpida possible per part de la CE a cada petició.

Un altre aspecte que Terricabras ha destacat de l’informe és que subratlla la queixa de centenars de ciutadans de l’Estat espanyol per les pràctiques fraudulentes dels bancs, tant pel que fa a les preferents com en la legislació hipotecària.
En referència a les esmenes presentades per Verds-ALE en aquest informe, Terricabras ha anunciat que tornaran a presentar la que fa referència a un canvi en l’enfocament del benestar animal: ‘Encara que la CE digui que no pot fer res més, nosaltres pensem que en determinats camps sí que pot anar més enllà’.

La meva tasca:
_divendres, 15 gener 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG