Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “La regulació de les ‘notícies falses’ no ha de ser una excusa per limitar la llibertat d’expressió”

notícies 3 maig 2018

L’Eurocambra aprova l’informe sobre Pluralisme i Llibertat d’Expressió en els mitjans de comunicació, en què el diputat republicà ha estat ponent

L’eurodiputat per Esquerra Republicana i ponent del Grup Verds / Aliança Lliure Europea en l’informe sobre llibertat i pluralisme en els mitjans de comunicació, Josep-Maria Terricabras, ha defensat que la regulació de les ‘notícies falses’ no ha de servir d’excusa per limitar la llibertat d’expressió. “Una hipotètica regulació de les ‘notícies falses’ no ha de servir com a excusa per desacreditar ni criminalitzar les veus crítiques. La llibertat d’expressió no es pot veure afectada per la propagació de ‘notícies falses’”, ha dit avui, Dia Mundial per a la Llibertat d’Expressió.

Terricabras ha valorat positivament que avui s’hagi aprovat, amb 448 vots a favor, 43 en contra i 114 abstencions, l’informe sobre pluralisme i llibertat d’expressió en els mitjans de comunicació. “No és l’informe ideal però és raonablement bo, i reconeixem la bona feina que ha fet la ponent, Barbara Spinelli, per aconseguir un informe intel·ligent”, ha dit.

L’eurodiputat republicà s’ha congratulat que s’hagi aprovat la seva esmena per dotar amb un finançament adequat l’Observatori de Pluralisme dels Mitjans, del Centre per a la Llibertat dels Mitjans, que té la seva seu a Florència. “Això és molt important i molt positiu perquè l’observatori tenia amenaçada la seva continuïtat”. Terricabras també ha valorat positivament que la CE inclogui els resultats i les recomanacions de l’observatori en l’Informa anual sobre democràcia, estat de dret i drets fonamentals.

“També s’han abordat aspectes importants com els alertadors d’irregularitats, el bloqueig geogràfic de continguts i les llicències, sempre tenint per davant la defensa de la llibertat d’expressió”, ha conclòs Terricabras.

_dijous, 3 maig 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG