Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras recorda que una suspensió dels fons estructurals només perjudicaria regions i municipis

notícies 9 novembre 2016

El diputat d’Esquerra Republicana i vice-president del grup Verds / Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, ha participat aquesta tarda a la reunió de les comissions parlamentàries d’Economia i Desenvolupament Regional amb el ministre espanyol d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, i el titular portuguès de Finances, Mário Centeno.

Terricabras considera que una possible suspensió dels fons estructurals a l’Estat espanyol per incompliment de l’objectiu de dèficit “seria donar un missatge equivocat des de les institucions europees“. “Una sanció tindria un efecte contraproduent per a la legitimitat política de la UE, ja que en els països on la crisi ha estat especialment severa, com Espanya i Portugal, calen estímuls i no amenaces de sancions“, ha afegit. Terricabras recorda que “una suspensió dels fons estructurals perjudicaria especialment les regions i als municipis, essent un càstig directe a la ciutadania“. A més a més, el fet que altres països també hagin incomplert el Procediment de Desequilibris Macroeconòmics (PDM) i no hagin estat sancionats, fa que la possible sanció sigui arbitraria.

Amb tot, Terricabras també ha criticat “la política econòmica i la reforma fiscal del govern espanyol, en bona part responsable de la situació en què es troba ara el país“. El juliol passat, el Consell va decidir que Espanya i Portugal no havien pres les mesures adequades en resposta a les recomanacions del Consell per corregir la desviació dels seus dèficits públics, tal com estableix el Pacte d’Estabilitat i Creixement, per la qual cosa va acordar iniciar un procediment contra els dos estats pel dèficit excessiu.

La meva tasca:
_dimecres, 9 novembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG