Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Rebutjant les llistes transnacionals, s’ha perdut una oportunitat per avançar cap a la circumscripció única europea”

notícies 7 febrer 2018

El Parlament Europeu (PE) ha votat avui l’informe que proposava redistribuir els 73 escons britànics entre els Estats amb menys representació (27 escons); per els futurs estats membres (19); i per a les llistes transnacionals (27 -el grup Verds / ALE proposava que fossin 50-). El PE ha aprovat l’informe per 368 vots a favor i 274 en contra, però ha rebutjat incloure la proposta de les llistes transnacionals que, per el grup Verds / ALE, eren un aspecte clau, per la qual cosa hi ha votat en contra.

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha intervingut en el debat en nom del grup Verds / ALE. “Tenir l’oportunitat de votar una llista amb els candidats de diferents Estats membres ajuda a crear, en l’imaginari dels ciutadans, un sentit d’interès general europeu i sentiment de pertinença”, ha dit en la seva intervenció Terricabras.

Les llistes transnacionals poden obrir la finestra a una major solidaritat, redistribució de la riquesa i reforçar la idea d’una esfera pública europea. En definitiva, el que estem debatent només pot reforçar la democràcia, fent que el nostre treball sigui més responsable. Com sempre és una qüestió de voluntat política. El Parlament Europeu té avui la possibilitat d’oferir una proposta de transformació beneficiosa”, ha afegit.

Amb aquesta proposta, teníem l’oportunitat de revitalitzar el projecte europeu i de replantejar-lo, especialment des d’una perspectiva “de baix a dalt”, per exemple, permetent als Estats membres assignar seients a regions amb competències legislatives. Aquest és avui el cas de les Illes Åland i demà podria ser el d’altres”, ha valorat al final.

La nova redistribució d’escons representaria que l’Estat espanyol en sumaria 5 i passaria de 54 a 59. L’informe aprovat avui serà enviat al Consell Europeu, on ha de ser aprovat per unanimitat.

_dimecres, 7 febrer 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG