Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “En el que es diu respecte de l’independentisme català en els correus entre jutges, hi ha elements que evidencien la manca d’independència del poder judicial”

notícies 25 setembre 2018

La filtració dels correus electrònics en el grup de la judicatura espanyola i el que pensa una part dels jutges i magistrat de l’independentisme català, és un dels elements que han sortit avui en la intervenció de Josep-Maria Terricabras en el Fòrum de Drets Fonamentals que se celebra a Viena. “A Espanya hi ha hagut diversos casos en què s’ha posat en dubte la independència del poder judicial: la reforma del Tribunal Constitucional el 2015, la filtració de correus electrònics entre els jutges espanyols referint-se al moviment independentista català i el que en diuen, i la persecució política”.

Terricabras ha esmentat que justament ahir la Comissió va portar Polònia al Tribunal de Justícia de la UE per les violacions sistemàtiques de la independència del poder judicial per part de l’executiu i del legislatiu. “La separació de poders i la independència del poder judicial són essencials per assegurar el funcionament eficaç de l’Estat de dret en qualsevol societat” ha dit.

L’eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya ha estat convidat a participar en el Fòrum de Drets Fonamentals com a ponent de l’informe del Parlament Europeu (PE) sobre la Situació dels drets fonamentals a la UE el 2017, que li ha estat encarregat en tant que membre del comitè de LIBE (Llibertats i Drets Fonamentals). “El meu informe sobre Drets Fonamentals també farà referència a la contribució que pot fer l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea (ADFUE), que té un paper fonamental que cal reforçar. Serà la primera vegada que s’esmenti l’ADFUE en un informe d’aquestes característiques”, ha explicat.

La intervenció de Terricabras ha estat en el debat Independència del poder judicial i corrupció, que ha conduït Christos Giakoumopoulos, director general de Drets Humans i Estat de Dret del Consell d’Europa, i a més d’ell hi han participat, per part del Consell d’Europa, Marin Mrčela, president del Grup d’Estats contra la Corrupció (GRECO), i Mats Melin, membre suec i president del Tribunal Suprem Administratiu en nom del Consell Consultiu de Jutges Europeus (CCJE).

_dimarts, 25 setembre 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG