Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras pregunta per la situació de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez al director de l’Agència de Drets Fonamentals de la UE

notícies 9 abril 2018

L’eurodiputat per Esquera Republicana, Josep-Maria Terricabras,  ha preguntat en una reunió del comitè de Llibertats Fonamentals, Drets Civils i Assumptes d’Interior, al director de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, l’irlandès Michael O’Flaherty, què en pensa de la situació de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que porten sis mesos empresonats sense judici i que s’han vist privats dels seus drets polítics. La resposta d’O’Flaherty ha estat concretament que la seva agència es preocupa només d’assumptes de competència europea, almenys fins ara.

Aquí teniu la transcripció de la pregunta i la resposta:

Pregunta:

Sr. O’Flaherty,

vostè ha esmentat i, per descomptat, defensat els nostres valors fonamentals. Seré molt específic: què pensa vostè sobre la situació dels líders de dues organitzacions de la societat civil catalana que sempre han treballat de forma pacífica i que en els últims 6 mesos estan empresonats sense judici i estant privats dels seus drets polítics. Què en pensa d’això? Gràcies.

Resposta:

Nosaltres només ens ocupem d’assumptes de competència europea, almenys fins ara.

L’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea va ser fundada l’any 2007 amb l’objectiu d’ajudar a promoure i protegir més eficaçment els drets fonamentals a la UE. Per això assessora les institucions comunitàries i els governs estatals en matèria de drets fonamentals, i més concretament en els següents aspectes: discriminació, accés a la justícia, racisme i xenofòbia, protecció de dades, drets de les víctimes i drets dels menors. Té la seva seu a Viena i una plantilla de 113 funcionaris més becaris.

La meva tasca:
_dilluns, 9 abril 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG