Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “M’hauria agradat veure en el programa de la presidència estoniana de la UE un capítol sencer dedicat a la defensa dels drets humans”

notícies 5 juliol 2017

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha intervingut avui en nom del grup Verds / ALE en la presentació del programa de la presidència d’Estònia del Consell de la Unió Europea per aquest segon semestre de 2017 en substitució de Malta, que ha fet aquest matí a Estrasburg el Primer Ministre, Jüri Ratas. Terricabras ha valorat positivament el discurs de Ratas en pro d’una Europa més inclusiva i sostenible. Amb tot, l’eurodiputat republicà ha dit que li hauria agradat que es posés més èmfasi en els drets humans. “M’agradaria haver vist al programa un capítol sencer dedicat a la defensa dels drets humans, no només com a conseqüència dels altres objectius sinó com a un objectiu específic en si mateix”, ha dit.

Estònia, un país petit que és amic del meu país, Catalunya, ha de tirar endavant en la lògica de la inclusió i la sostenibilitat, però també en la seva defensa explícita dels drets humans.  No és només a països de fora de la UE on hi ha una manca de drets humans, i bé que els critiquem constantment, sinó que malauradament també passa a molts països de la Unió. Estic segur i convençut que en els pròxims mesos Estònia avançarà en la direcció de denunciar qualsevol incompliment dels drets fonamentals a la UE”, ha afegit.

Havent dit això, també vull mencionar que el meu grup està content amb la declaració del projecte. Només podem desitjar-li el millor a Estònia i a Europa sota aquesta nova presidència”, ha conclòs Terricabras.

La meva tasca:
_dimecres, 5 juliol 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG