Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras, Maragall i Tremosa informen Schulz, Juncker i els diputats del PE de la persecució judicial contra l’independentisme a l’Estat espanyol

notícies 23 novembre 2016

Els eurodiputats, Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall (Esquerra Republicana-NeCat-Catalunya Sí) i Ramon Tremosa (PDECat), han enviat una carta a la resta de diputats del Parlament Europeu (PE) en què els informen de la persecució judicial contra polítics catalans indepedentistes.
Tremosa, Terricabras i Maragall esmenten fets d’aquesta setmana com la confirmació, dilluns, de la condemna al jutge Santi Vidal, per haver preparat un esborrany de constitució catalana en el seu temps lliure. Vidal és penalitzat per això mentre el president del Tribunal Constitucional espanyol és un ex-militant del Partit Popular.

També han informat de la notificació que dimarts va rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per anar a declarar davant del tribunal el pròxim 12 de desembre per haver permès un debat parlamentari sobre la independència. El fiscal demana inhabilitar Forcadell per a l’exercici de càrrecs públics.

També dimarts, el diputat al Congrés, Francesc Homs, va ser desposseït de la seva immunitat parlamentària, en un debat secret celebrat a porta tancada -fet inèdit a la democràcia espanyola-, per haver ajudat, com a membre del govern català, a la celebració de la consulta del 9-N, en què 2’3 milions de persones van participar lliurement. El fiscal també demana inhabilitar Homs per a l’exercici de càrrecs públics.

La carta que han firmat Tremosa, Terricabras i Maragall també s’ha enviat al president del PE, Martin Schulz, al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i a tots els comissaris.

La meva tasca:
_dimecres, 23 novembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG