Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “El llindar mínim a les eleccions europees atempta contra la diversitat i la pluralitat”

notícies 7 juny 2018

El Consell ha acordat imposar un percentatge mínim d’entre el 2% i el 5% per obtenir representació al Parlament Europeu

 

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, s’ha manifestat en contra de la imposició d’un llindar mínim per obtenir representació al Parlament Europeu (PE). Segons l’acord a què ha arribat avui el Consell, els Estats membres que tinguin més de 35 escons en una circumscripció, hauran d’aplicar un percentatge mínim obligatori d’entre el 2% i el 5% per obtenir un escó a l’Eurocambra. “Ens oposem a aquesta mesura perquè atempta contra la pluralitat i la diversitat ideològica. Esperem que el Parlament Europeu no li doni suport i nosaltres treballarem perquè sigui així”, diu Terricabras, negociador pel Grup Verds / ALE en la reforma de la llei electoral europea.

L’acord del Consell necessita el suport de la majoria absoluta del PE per ser ferm i, en aquest sentit, no sembla probable que l’obtingui en la pròxima sessió de juliol. D’aquesta manera, molt difícilment el llindar mínim serà obligatori a les pròximes eleccions europees de l’any vinent.

Actualment a l’Estat espanyol, la llei electoral no preveu un llindar mínim. A les últimes eleccions, la coalició Primavera Europea va obtenir representació amb l’1,92% dels vots.

La meva tasca:
_dijous, 7 juny 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG