Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “La lliçó d’avui és que no tot s’hi val a Europa”

notícies 13 setembre 2018

L’eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Maria Terricabras, ha valorat molt positivament que el Parlament Europeu hagi aprovat recomanar als Estats membres aplicar l’article 7 del Tractat de la Unió Europea perquè creu que hi ha indicis greus de violació de l’estat de dret per part del govern hongarès que encapçala Viktor Orbán.

Es tracta “d’una decisió positiva per al projecte europeu, que viu un dels seus moments més difícils. Els drets fonamentals i l’estat de dret són la raó de ser d’Europa” i ha afegit que possiblement es tracti “de la decisió més important de la legislatura”.

“El govern hongarès ha pres moltes decisions contràries als valors europeus com ara atacar la independència dels mitjans de comunicació, dels jutges i del món acadèmic. Ha intentat silenciar tots aquells agents crítics amb la seva acció de govern”, ha dit Terricabras. “El poble hongarès es mereix més. Té dret a la llibertat d’expressió, a la no-discriminació, a la tolerància i a la justícia que s’espera dels estàndards europeus”, ha afegit.

La petició del PE ha estat aprovada amb 448 vots a favor i 197 en contra.

“És important que la proposta hagi estat aprovada per una majoria àmplia i que membres del Partit Popular Europeu hi hagin votat a favor perquè vol dir que estan disposats a defensar els valors europeus, encara que suposi votar contra companys de files”, ha valorat. En aquest sentit, per a Terricabras “és significatiu que els membres del Partit Popular espanyol s’hagin abstingut”. “Necessitem unes institucions valentes i amb voluntat política, que enviïn un missatge clar: no tot s’hi val a Europa. I val més que Espanya en prengui nota”.

En l’informe que ha preparat la diputada neerlandesa del grup dels Verds, Judith Sargentini, s’han assenyalat aquests elements com els que generen més preocupació en el Parlament Europeu:

– El funcionament del sistema constitucional i electoral.

– La independència del poder judicial i d’altres institucions, així com els drets dels jutges.

– La corrupció i els conflictes d’interessos.

– La protecció de dades i la intimitat.

– La llibertat d’expressió.

– La llibertat de càtedra.

– La llibertat de religió.

– La llibertat d’associació.

– El dret a la igualtat en el tracte.

– Els drets de les minories, inclosa la població gitana i la jueva, així com la protecció en front dels missatges d’odi contra les esmentades minories.

– Els drets fonamentals dels migrants, sol·licitants d’asil i refugiats.

– Els drets econòmics i socials.

 

La proposta aprovada ara serà debatuda pels Estats membres de la UE al Consell Europeu.

La meva tasca:
_dijous, 13 setembre 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG