Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “L’economia social és un parent pobre de la UE perquè no aporta beneficis econòmics sinó socials”

notícies 5 desembre 2018

L’eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Maria Terricabras, ha assenyalat que “l’economia social és un parent pobre dins la Unió Europea (UE), perquè no aporta beneficis econòmics sinó socials”. Amb tot, demana que s’abordi aquest assumpte com cal “perquè si no la UE corre el risc que molta gent quedi al marge de l’economia general”. L’eurodiputat republicà ho ha en el decurs de la jornada Economia social i inserció laboral. Més que responsabilitat social corporativa, organitzada conjuntament amb l’eurodiputada basca del Partit Nacionalista Basc (PNB), Izaskun Bilbao.

A l’acte s’hi han exposat els casos de tres associacions que treballen la inserció laboral: La Fageda de la Garrotxa, la xarxa de cooperatives Koopera del País Basc i l’Associació Domitila de les illes Canàries.

Cristóbal Colón, fundador i director de la cooperativa La Fageda, cooperativa alimentària que integra discapacitats intel·lectuals i malalts mentals, ha dit que les empreses socials “poden competir” amb les multinacionals i ha posat l’exemple de La Fageda, que ven 90 milions de iogurts l’any, és líder en dos segments del mercat, superant multinacionals –i essent el iogurt més car-, i que aquest 2018 facturarà uns 23 milions d’euros.

Colón ha defensat que el “treball és -i ha de ser entès com- una plataforma on les persones puguem desenvolupar les nostres vides”. “Des de La Fageda parlem de treballar amb sentit, que inclou: fer alguna cosa útil per a la societat, desenvolupar les capacitats dels treballadors i transcendir l’egoisme. El nostre projecte està centrat en les persones. Les empreses han d’estar centrades en les persones”, ha afegit.

També han presentat els seus projectes José Luis Figueroa de la Paz, que ha dit que “l’objectiu de de l’associació Domitila és avançar cap a l’autonomia de les persones discapacitades”. Javier Mariño, de Koopera, ha dit que “des de Koopera plantegem projectes de reciclatge per a fer front al doble repte mediambiental i social”.

També ha intervingut el director general d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal, que ha assenyalat que les prioritats del govern català són “el desenvolupament d’un marc normatiu sobre els requisits generals que ha de tenir una empresa social, així com una normativa de de concertació de serveis i contractes públics”, així com la consellera de Treball del govern basc, Beatriz Artolazábal.

_dimecres, 5 desembre 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG