Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras lamenta que només els programes informatius i d’actualitat entrin en les noves normes sobre televisió i ràdio per internet més enllà dels límits estatals

notícies 13 desembre 2017

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, creu que el Parlament Europeu (PE) ha perdut una oportunitat per començar a negociar amb el Consell les noves normes sobre ràdio i televisió per internet més enllà dels àmbits estatals amb un text més inclusiu. El text que finalment s’ha aprovat amb 344 vots a favor, 265 en contra i 36 abstencions -i que no és definitiu, perquè ara començarà la negociació amb el Consell-, només permetrà que informatius i programes d’actualitat es puguin emetre fora dels límits estatals per internet.

Terricabras, també com a co-president de l’Intergrup de Minories Lingüístiques del Parlament Europeu, defensa que els drets s’obrin al màxim de continguts possibles, especialment als culturals. “Volem que, almenys, el material produït per les televisions públiques de cada territori sigui visible per internet més enllà dels límits estatals”, diu Terricabras, que remarca la importància que això sigui legal. “Per exemple, per a les famílies de la Catalunya del Nord o del País Basc francès que vulguin educar també els seus fills en català o en basc, és important que tinguin accés als continguts que produeixen TVC o EITB”, explica. Amb tot, Terricabras, confia que la situació encara sigui reversible perquè la Comissió es planteja el Mercat Únic Digital.

La demanda de ràdio i televisió en línia augmenta cada dia més, especialment entre les generacions més joves. Els diputats addueixen que fer accessibles legalment el màxim de continguts és una mesura que també ajuda a reduir la pirateria. A la Unió Europea s’estima que hi ha al voltant de 50 milions de parlants de llengües regionals i minoritzades.

_dimecres, 13 desembre 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG