Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras lamenta que la nova regulació de bloqueig geogràfic no inclogui els serveis audiovisuals

notícies 6 febrer 2018

El Parlament Europeu ha aprovat la supressió d’obstacles a les compres per internet transfrontereres, el que vol dir que els consumidors podran comprar arreu de la UE sense ser bloquejats o redirigits a una altra web. Això obligarà els venedors a tractar elsclients d’un altre estat igual que als del seu. Amb tot, l’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha lamentat l’oportunitat que s’ha perdut. “En excloure contingut que la majoria de consumidors es troba amb el bloqueig geogràfic, aquesta regulació no acaba de complir amb el que estava sobre la taula. Vídeos, música, llibres electrònics i jocs en línia són serveis amb què la gent es troba sovint amb el missatge de ‘no disponible en el seu país’”, valora Terricabras.

És frustrant que els Estats no hagin volgut incloure’ls en el reglament. Això, no només no té en compte l’experiència de parlants de llengües minoritàries o minoritzades que estan fora d’alguns estats, sinó que tampoc no té en compte la posició del Parlament Europeu adoptada l’any passat”, afegeix.

També opina, però, que “s’han aconseguit alguns avenços pels consumidors en el tracte final. Els compradors en línia podran accedir a ofertes d’altres estats, la qual cosa donarà una certa igualtat al Mercat Únic Digital”.

Amb tot, Terricabras, confia que la situació encara sigui reversible perquè la Comissió es planteja el Mercat Únic Digital. Actualment, més del 60% dels webs no permeten compres des d’altres estats de la mateixa UE.

_dimarts, 6 febrer 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG