Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “La resolució de protecció a les minories que s’ha aprovat és positiva però hi trobo a faltar propostes concretes”

notícies 8 febrer 2018

El Parlament Europeu (PE) ha aprovat per àmplia majoria una resolució en matèria de protecció de les minories i de les polítiques anti-discriminatòries en el si de la UE. Es tracta de la postura política més ambiciosa que ha adoptat el PE des de fa tretze anys en aquesta matèria. El text aprovat fa una crida als Estats membres perquè vetllin perquè els seus sistemes legals garanteixin que no es discriminin persones pertanyents a minories i que prenguin mesures específiques de protecció basades en les normes internacionals existents.

La resolució també considera que ‘l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea hauria de dur a terme un millor seguiment de la discriminació contra les minories nacionals en els Estats membres, i lamenta que moltes de les qüestions plantejades en la resolució de juny de 2005 encara no han estat escoltades.

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, que va ser un dels impulsors d’aquesta resolució, juntament amb el diputat eslovac de la minoria hongaresa del Partit Popular Europeu, Pal Csaky, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació però ha lamentat la manca de concreció. “Trobo a faltar alguna proposta concreta sobre aspectes com els drets lingüístics i la promoció de les llengües minoritàries al Parlament Europeu, així com als apàtrides, que només hi ha una observació general sobre la necessitat dels Estats d’abordar l’estat dels no ciutadans. Nosaltres vam proposar esmenes en aquest sentit però malauradament no va haver-hi una majoria suficient perquè fossin aprovades”, valora Terricabras.

Però tampoc no podem menystenir que és el posicionament polític més ambiciós respecte la protecció de les minories i les polítiques anti-discriminatòries que ha fet el PE des de 2005”, conclou l’eurodiputat republicà.

_dijous, 8 febrer 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG