Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: ‘La qüestió de l’Ebre és la que tenim més ben encaminada a Brussel·les’

notícies 10 octubre 2016

L’eurodiputat s’ha reunit amb membres de les plataformes en Defensa de l’Ebre i de les Terres del Sénia

El diputat al Parlament Europeu (PE) Josep-Maria Terricabras ha visitat aquest matí les Terres de l’Ebre per fer balanç de la seva activitat parlamentària i entrevistar-se amb representats de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia. Terricabras ha recordat que la qüestió del riu Ebre, el Castor i el caragol poma ‘són tres temes crucials que m’han ocupat aquest darrer any’.

L’eurodiputat ha afirmat que ‘la qüestió de l’Ebre és la que tenim més ben encaminada a Brussel·les’. En aquest sentit, ha explicat que s’han fet passos extraordinàriament importants, com la visita de la Comissió de Peticions del Parlament i ‘l’esplèndid informe que en va fer demanant al Govern espanyol que canviï la seva política hidrològica respecte a aquestes terres’. Terricabras ha manifestat que ‘la meva percepció és que la Comissió demanarà clarament que el Govern espanyol canviï el seu segon pla hidrològic, que és inacceptable. Només s’ha d’insistir perquè arribi la resposta, que em penso que serà molt positiva’. L’eurodiputat s’ha compromès a preguntar a la Comissió quan preveu donar una resposta final i oficial al respecte. Terricabras també ha volgut lloar la feina de la Plataforma en Defensa de l’Ebre: ‘el seu gran èxit és la pressió que s’ha fet des del territori, fa 30 anys que lluiten. La insistència, la presència i la pressió ciutadana és la que fa que després les nostres intervencions tinguin consistència i responguin a una realitat’.

El segon tema que ha treballat a les institucions europees és el projecte Castor. ‘Aquest projecte és un drama on està implicat el Banc Europeu d’Inversions amb una operació nefasta, fet que vaig criticar pels ajuts que havien donat a la companyia del senyor Florentino Pérez i el desastre que això representava’, ha afirmat Terricabras després de reconèixer que ‘no s’ha acabat, i perquè això acabi bé aquestes terres han de fer més pressió, perquè ara està una mica encallat’.

Pel que fa al caragol poma, l’eurodiputat creu que ‘és una qüestió estrictament tècnica. El problema del caragol poma és com s’eradica o, almenys, s’evita que vagi guanyant terreny i destruint zones on encara no ha arribat’. Terricabras ho ha definit com  ‘un problema d’extraordinària importància’ i ha mostrat la seva gran sorpresa perquè la Comunitat Europea no l’ha inclòs dins la llista d’espècies destructores. ‘Em va produir gran estranyesa perquè els membres de la Comissió amb els quals vam parlar estaven d’acord que era una espècie terrible, pràcticament immortal’, ha reconegut. Per a l’eurodiputat, ‘posar-lo a la llista no resol el problema, però assenyala contra què hem de lluitar’.

La meva tasca:
_dilluns, 10 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG