Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras impulsa una campanya per eliminar l’IVA dels tampons, compreses i copes menstruals

notícies 26 octubre 2016

El diputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, entre d’altres diputats del grup dels Verds / Aliança Lliure Europea, ha impulsat una campanya per reduir el màxim possible l’IVA dels productes d’higiene femenina i dels bolquers.

Després de la pregunta parlamentària que Terricabras va presentar a la Comissió Europea (CE) el passat mes de juny, el diputat republicà impulsa ara una iniciativa més ambiciosa. Juntament amb altres diputats del grup Verds / ALE, del que Terricabras és vicepresident, està recollint firmes per impulsar una Declaració Escrita (DE) que reclama que s’acabi amb un sistema impositiu discriminatori per les dones.

La declaració, que necessita la firma de la meitat dels diputats i diputades del Parlament Europeu (PE) per tenir validesa, malgrat no ser legislativament vinculant, és un posicionament oficial del PE amb una alta càrrega política i simbòlica. És per aquesta raó que aconseguir el posicionament del PE a favor de la reducció de l’IVA de tampons, compreses i copes menstruals serviria per, en segon terme, pressionar la CE perquè permeti que els estats membres puguin aplicar un IVA inferior al 5% en la revisió de la directiva sobre l’IVA que s’iniciarà l’ any vinent.

Aquesta campanya també es duu a terme conjuntament amb el Grup Parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats, per aplegar el màxim de suports possibles. La proposició no de llei presentada per ERC va obtenir el suport de tots els grups de la cambra tret del PP, que s’hi va oposar. En ella es demana que es rebaixi l’IVA dels productes d’higiene femenina, que actualment tributen un 10%, i dels bolquers per a mainada i gent gran, que ho fan un 21%.

Aquests productes sanitaris com compreses, tampons o bolquers són essencials per a la higiene de les dones, la mainada i la gent gran i no poden estar gravats amb un IVA que correspon més a productes de luxe que de primera necessitat, que és el que són”, afirma Terricabras. “Cal recordar que les conclusions del Consell del passat mes de març deien que un IVA del 0% per aquests productes seria benvingut”, afegeix el diputat republicà.

La meva tasca:
_dimecres, 26 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG