Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras impulsa l’ús del català a l’Eurocambra amb motiu del 25è aniversari de la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries

notícies 13 juny 2017

El català, el basc, el gallec o el gaèlic, entre d’altres llengües no oficials a la UE, es van sentir ahir a la nit per primera vegada al Parlament Europeu (PE) a Estrasburg, per la desobediència d’alguns eurodiputats. Amb motiu del 25è aniversari de la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries, l’Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües, del que Josep-Maria Terricabras n’és copresident, havia proposat al president del PE, Antonio Tajani, que en aquesta sessió de juny els eurodiputats poguessin parlar en la seva llengua nativa.

Han parlat en català Francesc Gambús, Ramon Tremosa, la valenciana Marina Albiol, i Terricabras. Josu Juaristi i Izaskun Bilbao ho han fet en basc, Lidia Senra en gallec i Liadh Ní Riada en gaèlic.

En la seva intervenció, Terricabras ha dit que “el president Tajani, abans de ser elegit, es va comprometre a defensar la diversitat lingüística. Aquesta era una bona ocasió per complir el seu compromís. Però no hem trobat, en ell, el recolzament que era lògic d’esperar. Ho lamento, i confio que en el futur hi hagi més visió i més decisió en defensa del plurilingüisme en la Presidència i en aquest Parlament.

Perquè la llengua no és només un mitjà de comunicació sinó el medi en què vivim, ens movem i som. La llengua materna ens fa persones i ens ajuda a aprendre altres llengües. La comprensió entre llengües, no la seva imposició, sempre ha ajudat a la comprensió entre els humans i a la pau”, ha conclòs Terricabras.

La meva tasca:
_dimarts, 13 juny 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG