Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Tremosa denuncien a la CE la vulneració de la llibertat d’expressió a Espanya i els judicis a Joan Coma i Santiago Espot

notícies 25 octubre 2016

També li pregunten si la CE pensa emetre una opinió sobre l’estat de dret a Espanya, tal com va fer per Polònia

Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras, per Esquerra Republicana, i Ramon Tremosa, pel Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), han preguntat a la CE si no vulnera el dret a la llibertat d’expressió el fet de citar a declarar el regidor de Vic, Joan Coma, per un suposat delicte d’incitació a la sedició amb les seves declaracions en un ple municipal en què es va adherir a la resolució de sobirania del Parlament de Catalunya. Els suposats delictes pels quals s’investiga Coma podrien comportar penes de fins a 8 anys de presó.

Així mateix, els dos eurodiputats han preguntat també per la citació a Santiago Espot, investigat per haver animat el públic que va assistir a la final de Copa del Rei de l’any passat a xiular l’himne d’Espanya. Tremosa i Terricabras consideren que aquell va ser un acte de protesta legítim i democràtic, impulsat per la societat civil contra l’actitud del govern espanyol i la Corona respecte a Catalunya.

Per tot això, els dos diputats pregunten a la CE si es planteja emetre una opinió sobre l’estat de dret a l’Estat espanyol, tal com va fer en el cas de Polònia. “La llibertat d´expressió pacífica és un dret fonamental”, diu Terricabras. “La independència del sistema judicial espanyol és inexistent”, afegeix Tremosa.

_dimarts, 25 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG