Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Maragall voten en contra de la comissió Juncker

notícies 22 octubre 2014

Els diputats d’ERC-NeCat, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han votat en contra de la nova Comissió Europea que presideix Jean-Claude Juncker. En la sessió plenària d’avui del Parlament Europeu a Estrasburg, Terricabras, parlant en alemany, ha dit a Juncker que “l’estrictíssima política econòmica, amb el suport de la Troica, ha colpejat molt durament els ciutadans, mentre el control sobre els Estats de la Unió, tret del financer, ha estat invisible o ha esdevingut cada dia més feble“. Posteriorment li ha preguntat “quines mesures -no quines paraules sinó quines mesures-” preveu “per identificar pel seu nom i per controlar activament els Estats de la Unió Europea que lesionin els drets fonamentals o les lleis i directives d’aquest Parlament”.

Tant Terricabras com Maragall valoren la nova comissió com a fluixa: “Hi ha alguns comissaris que són poc indicats, més per qüestió política que per aptituds. En alguns casos, les nostres crítiques han servit per canviar una mica les atribucions però no massa“, explica Terricabras. Amb tot, el diputat creu que no és tant fluixa com l’anterior: “D’on veníem, era fàcil millorar una mica. A més, no tots els comissaris són horrorosos. Timmermans, per exemple, no em sembla malament . Clar que al costat n’hi ha d’altres com Cañete”.

Per la seva part, Maragall considera que “no és la Comissió que Europa necessita per redreçar el rumb estratègic de la política econòmica i social, després del desastre dels últims anys“. El diputat afegeix que “hi ha algunes coses bones, algun anunci interessant però de més que dubtosa credibilitat, com el Pla d’Inversions de 300.000 milions d’euros que ningú sap d’on sortiran i encara menys com s’aplicaran”. Maragall també critica que “no apareix el punt d’inflexió cap a la recuperació i el creixement sostenible que tots sabem que és tan urgent com imprescindible” així com “el domini, per no dir prepotència, de la posició alemanya en defensa del cercle viciós vigent”.

Terricabras també critica la poca presència de dones en la nova comissió i diu que per tot això no la pot veure amb bons ulls, tot i que està obert a col·laborar-hi: “No els puc donar confiança però espero equivocar-me i, evidentment, hi col·laborarem, només faltaria”.

La meva tasca:
_dimecres, 22 octubre 2014 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG