Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Maragall recorden a l’Eurocambra les eleccions del 27-S i li demanen que sigui sensible al clam de llibertat i democràcia

notícies 8 setembre 2015

Els diputats d’ERC-MES-Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, van intervenir ahir en el ple del Parlament Europeu (PE) a Estrasburg i van recordar als diputats la proximitat de la Diada i de les eleccions catalanes.

Terricabras va qualificar les eleccions de ‘crucials perquè permetran que els ciutadans s’expressin sobre si volen iniciar el procés que culmini amb la independència de Catalunya’ i va retreure al govern espanyol que, a més d’impedir un referèndum oficial, ‘ha fet passos que resultarien inimaginables en qualsevol estat europeu, com posar el Tribunal Constitucional al servei dels interessos ideològics i partidistes del govern’. Terricabras va acabar la intervenció dient que ‘espera que, en el seu moment, aquesta Cambra serà sensible al clam de llibertat i democràcia del poble català i que donarà suport a la seva voluntat majoritària’.

Per la seva part, Maragall va dir que en les últimes setmanes la qüestió catalana s’ha incorporat plenament a l’agenda europea i que David Cameron i Angela Merkel, ‘amb les seves declaracions i comentaris han estat els notaris autoritzats d’aquesta inclusió en l’ordre del dia de la UE’. ‘El 27-S comptarem vots i escons per saber si existeix una majoria social i política -va continuar Maragall- i si és així demanem a Europa que es disposi a acollir-nos, no només per gestionar un problema o arbitrar en el conflicte, sinó també per a rebre una injecció del millor europeisme i per treballar per a la recuperació del projecte europeu que avui està en risc d’extinció’. I va concloure: ‘Només volem respecte a la lliure decisió que prenguem i cooperació responsable de la UE per a l’èxit del procés que començarà el 28-S’.

La meva tasca:
_dimarts, 8 setembre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG