Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Maragall preocupats pel deteriorament dels drets humans a Turquia

notícies 23 novembre 2016

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han expressat la seva preocupació per l’empitjorament de la democràcia i dels drets humans a Turquia. Demà el Parlament Europeu votarà una resolució -del grup Verds/ALE i que tots dos diputats subscriuen- per congelar les negociacions d’adhesió de Turquia a la UE. Aquesta votació és una conseqüència de les represàlies que el govern turc ha emprès contra l’oposició i altres sectors de la societat després del cop d’estat del passat 15 de juliol, que tots dos diputats van condemnar.

“Comparteixo la preocupació de la majoria dels meus col·legues respecte el seriós empitjorament de la democràcia a Turquia. La situació és molt greu, s’està reprimint l’oposició en general i estic particularment preocupat per la situació de la minoria kurda”, ha dit Terricabras. “Càrrecs electes kurds han estat detinguts, les emissores de televisió kurda tancades, així com tota la resta dels mitjans kurds. Això no es pot tolerar”, ha afegit el diputat republicà. “Ara el més correcte és congelar les negociacions d’adhesió de Turquia a la UE però també tinc l’esperança que en un futur proper es podran reprendre en un clima més pacífic i conciliador”.

Per la seva part, Maragall s’ha mostrat en la mateix línia de Terricabras. “Estem molt preocupats pel que fa al respecte dels drets humans i a l’estat de dret. En el seu moment vam avalar que el govern portés els responsables del cop d’estat davant la justícia -ha dit Maragall-. Però el que estem veient és que el règim d’Erdogan utilitza el cop com a excusa per detenir i fustigar un gran nombre de membres de l’oposició que no hi van tenir res a veure”. Per això veu necessària la votació de demà. “Lamentablement ara cal enviar un senyal fort al govern turc com el bloqueig temporal de les negociacions per a la seva adhesió a la UE. No obstant, els canals de comunicació han de continuar oberts”, ha conclòs.

Us adjuntem l’enllaç a la resolució que es votarà demà:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=B8-2016-1276&language=EN

_dimecres, 23 novembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG