Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Maragall pregunten a la CE pels recursos de l’Estat contra la Llei de Consum de Catalunya

notícies 8 octubre 2015
Els diputats d’ERC-MES-Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han preguntat a la CE per la suspensió de les mesures contra la pobresa energètica i els desnonaments. Concretament les preguntes han estat:

Quina és l’agenda de la CE en matèria de pobresa energètica?

Prendrà mesures davant de l’incompliment per part de l’Estat espanyol de la Directiva 93/113/CEE sobre les clàusules abusives en els contractes?

La CE instarà els estats membres a desenvolupar a desenvolupar lleis destinades a reduir el nombre d’execucions hipotecàries i els talls de subministrament energètic, sobretot a l’hivern?

Les preguntes arriben després que en el ple de dilluns passat es debatés sobre l’aplicació del dret europeu en matèria de protecció als consumidors de l’Estat espanyol. La conclusió generalitzada del debat va ser constatar el drama social que pateixen els ciutadans de l’Estat espanyol afectat per les estafes de les preferents, les execucions hipotecàries i les negligències dels governs espanyols a l’hora de respectar la normativa europea en aquesta matèria.

A més, ahir el Tribunal Constitucional espanyol ha acceptat a tràmit els recursos de l’advocacia de l’Estat contra la Llei de Consum de Catalunya, que conté mesures per pal·liar la pobresa energètica i per frenar l’augment de les execucions hipotecàries. En aquesta llei s’obria la possibilitat a buscar una solució extrajudicial per a persones hipotecades sense recursos, amb l’objectiu d’agilitzar els processos.

La meva tasca:
_dijous, 8 octubre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG