Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Maragall pregunten a Herman Van Rompuy com resoldre de manera pacífica i democràtica el procés català

notícies 26 setembre 2014

Els diputats d’ERC, NeCat I Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han adreçat una pregunta al President de Consell Europeu, Herman Van Rompuy, per unes declaracions seves referents al futur polític de Catalunya:

El passat 24 de setembre, el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, va participar en un esdeveniment a la Universitat de Princeton, en el decurs del qual va afirmar que ‘la democràcia no ha de ser utilitzada per canviar fronteres’ i que, a més, ‘la constitució espanyola no permet aquesta mena de referèndums’.

La resolució de conflictes promoguda per la Unió, en consonància amb els seus valors fundacionals, ha estat inspirada en el diàleg i la democràcia. Sobre una base de voluntat política i entesa, la UE sempre ha donat suport i respectat les causes pacífiques i respectuoses amb els drets humans. La Constitució espanyola proclama el dret de la ciutadania a ser consultada. És la decisió del Govern espanyol la que prohibeix la celebració d’un referèndum a Catalunya.

-És conscient el President dels múltiples casos de canvis de fronteres que s’han fet a Europa mitjançant mètodes democràtics? Coneix el President la naturalesa del procés català, basat en principis democràtics i empès pel suport d’una majoria popular que rebutja l’odi i la confrontació? No hauria el Consell de donar suport a aquesta consulta democràtica (com fa en altres parts del món) o almenys actuar amb neutralitat?

-Quin altre mètode pacífic i raonable proposa el President per resoldre les reivindicacions territorials, més enllà del vot dels ciutadans del col•lectiu social que protagonitza el procés polític en qüestió?

La meva tasca:
_divendres, 26 setembre 2014 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG