Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i Maragall no donaran suport a la reforma de la llei electoral europea

notícies 28 octubre 2015

Els diputats d’Esquerra Republicana-NECat al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, votaran en contra de la reforma de la llei electoral europea que es votarà el pròxim 11 de novembre. Els diputats lamenten que un dels canvis importants serà la imposició d’un llindar mínim obligatori per obtenir representació a l’Eurocambra, que podria ser d’entre el 3% i el 5% dels vots, una mesura que limitarà la pluralitat del PE. “És una proposta que la gran coalició -populars i socialistes- ja van intentar aprovar a Alemanya i allà el Tribunal Constitucional la va tombar. Com que allà no van poder, ara volen fer-ho a Europa imposant la seva majoria en el PE”, explica Terricabras, que ha estat el representant del grup Verds/ALE (Aliança Lliure Europea) a la comissió que ha treballat la reforma.

Les  esmenes que ha proposat el diputat republicà estaven en la línia de fer una reforma més progressista. Una d’elles era poder fer llistes transnacionals, cosa a la qual només s’acaba fent una petita referència. Des de Verds/ALE també s’havia demanat paritat de gènere en la confecció de les llistes. “Però sorprenentment, una mesura que, teòricament, és acceptada per tothom, s’ha posposat fins a les eleccions de 2024, és a dir, no per aquesta legislatura ni per la pròxima, sinó per la següent. Francament, això evidencia les poques ganes que en tenen, i gairebé és una presa de pel endarrerir-ho sense cap motiu”, afegeix Terricabras.

Una altra mesura que s’havia demanat és rebaixar l’edat de vot als 16 anys, que tampoc ha estat recollida per la gran coalició. “Populars i socialistes han mostrat molt poca flexibilitat per incorporar les propostes dels altres grups, i en conclusió, es desaprofita una oportunitat d’avançar i en surt una reforma dèbil que no està a l’altura dels temps que vivim”, conclou Terricabras.

La meva tasca:
_dimecres, 28 octubre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG