Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras i altres eurodiputats demanen a Mogherini protegir l’embarcació de dones que es dirigeix a Gaza

notícies 5 octubre 2016

El diputat per Esquerra Republicana de Catalunya i vice-president del grup Verds / Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, juntament amb altres diputats i diputades d’Izquierda Plural (IU-ICV-AGEe), Podemos, Compromís i EH-Bildu, han exigit en una carta enviada a l’Alt Representant de la Unió Europea per Assumptes Exteriors, Federica Mogherini, que garanteixi la protecció de les integrants de l’embarcació de dones “Women’s boat to Gaza”, davant les amenaces del Govern d’Israel i la possibilitat d’un assalt imminent a l’expedició.

Aquest matí, l’embarcació de dones ha arribat a menys de 70 milles de la costa de Gaza en el límit entre les aigües internacionals i les de Palestina. Aquesta zona és dins la auto-denominada “zona d’exclusió militar” imposada unilateralment i il·legalment pel govern d’Israel, desobeint la llei internacional. La iniciativa “Women’s boat to Gaza” pretén denunciar la dramàtica situació que viu la població palestina i cridar l’atenció sobre la crisi humanitària que pateix la població de Gaza per culpa del bloqueig israelià des de l’any 2006.

Segons Terricabras, “el bloqueig que pateix des de fa anys la franja de Gaza és cruel i intolerable, com ho és el tracte d’Israel al poble palestí“. “La passivitat de la comunitat internacional, la fa còmplice d’aquesta vergonyosa situació i iniciatives com la flota de protesta ajuden a denunciar-ho” ha conclòs el diputat republicà.

Estrasburg, 5 d’octubre de 2016

_dimecres, 5 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG