Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Gibraltar va aprovar gairebé per unanimitat quedar-se a la UE i se l’ha d’incloure en la resolució del Brexit”

notícies 4 abril 2017

El Grup Verds / ALE, a iniciativa de l ’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, presentarà una esmena per introduir una referència expressa sobre Gibraltar en la resolució que s’ha de debatre i votar demà passat al ple de l’Eurocambra sobre el Brexit. El diputat republicà creu que el pronunciament del poble gibraltareny, que es va manifestar molt majoritàriament a favor de continuar a la UE, ha de quedar reflectit en el text que, previsiblement, aprovarà el Parlament Europeu dimecres.

Vull denunciar l’atrevida intromissió d’Espanya en el futur de Gibraltar. Els gibraltarenys van decidir gairebé per unanimitat mantenir-se a la UE, i la intromissió espanyola en benefici propi no fa res més que dificultar qualsevol negociació amb el Regne Unit en comptes d’ajudar a trobar solucions”, ha dit Terricabras al ple de l’Eurocambra.

Per això, creu que el text de la resolució ha de fer una referència expressa al Penyal. “El futur dels gibraltarenys només l’han de decidir els mateixos gibraltarenys, ni Madrid ni Londres. I, evidentment, parlar de possibles accions bèl·liques, com ha fet l’exlíder tory Tony Howard, està completament fora de lloc i fora de raó”, ha afegit.

Terricabras defensa que també es pari atenció a territoris com Escòcia i el nord d’Irlanda. “Escòcia ja ha demanat un segon referèndum i és la nació que està en ment de tothom. Però també hi ha el nord d’Irlanda, on de cap manera s’haurien de tornar a introduir les fronteres que el procés de pau va eliminar”, ha conclòs.

La meva tasca:
_dimarts, 4 abril 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG