Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras forma part de la comissió de Peticions del Parlament Europeu que investigarà el suposat robatori de nens recent nascuts

notícies 13 maig 2017

Una delegació del comitè de Peticions del Parlament Europeu (PE) és avui i demà a Madrid per investigar un seguit de peticions ciutadanes sobre nens suposadament robats al néixer pel personal mèdic. Uns fets que haurien començat després de la Guerra Civil però que les dècades dels anys seixanta, setanta i vuitanta s’haurien intensificat. Fins i tot consta algun cas de 1996.

Els denunciants expliquen que no van poder veure els bebès després del seu naixement i que poc després van ser informats de la seva mort. Hi ha denúncies de fets similars a tot l’Estat.

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, forma part d’aquesta delegació que compta amb vuit eurodiputats: Jude Kirton-Darling, cap de la delegació, (S&D); Julia Pitera (PPE); Michela Giuffrida (S&D); Tatjana Ždanoka (Verds/ALE); Eleonora Evi (EFDD); Rosa Estaràs (PPE); i Marina Albiol (GUE/NGL), a més de Terricabras.

Els eurodiputats es reuniran amb autoritats estatals i regionals, entre les quals el Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, i la secretaria d’Estat de Justícia, Carmen Sánchez-Cortés, i amb diversos peticionaris per mirar d’aclarir les desaparicions. També s’entrevistaran amb el secretari general de la Conferència Episcopal, José María Gil Tamayo, amb diputats de la comissió de Justícia del Congrés, i amb l’adjunta a la Defensora del Poble, Concepció Ferrer.

Demà Terricabras també participarà en una taula rodona sobre aquest assumpte, en què hi haurà representants d’associacions de víctimes de nens robats, d’associacions de drets humans i periodistes que han investigat el tema.

Som conscients de la gravetat i la importància de la situació, i per això fem un pas endavant”, diu Terricabras, que confia en la contribució que pugui fer el PE. “Esperem que ajudi a desencallar una qüestió que, abans de saber quina informació se n’obtindrà, ja es pot afirmar que va ser molt greu”, ha afegit.

És un problema que els succesius governs de l’Estat coneixien perquè els havien arribat les denúncies però que, com que sembla que aquests fets comptaven amb la connivència dels estaments franquista i religiós, mai s’han investigat a fons”, ha conclòs.

La meva tasca:
_dissabte, 13 maig 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG