Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “És un bon senyal que els 27, el Consell, la Comissió Europea i el Parlament Europeu estiguem d’acord en l’inici del Brexit”

notícies 17 maig 2017

Aquest matí s’ha debatut a l’Eurocambra les directrius de sortida del Regne Unit després de la reunió dels líders de la UE

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha mostrat la seva satisfacció perquè en l’inici del procés del Brexit tots els actors comunitaris mostrin unitat a l’hora de començar a negociar amb el Regne Unit. “Que els 27 Estats membres, el Consell, la Comissió Europea i el Parlament Europeu estiguem en sintonia és un bon senyal per començar un procés que no serà gens fàcil”, ha dit l’eurodiputat republicà, que forma part del restringit grup que segueix el Brexit.

Hi ha dos punts que em semblen absolutament fonamentals en aquesta negociació. El primer, protegir els drets dels ciutadans, tant dels comunitaris residents al Regne Unit com dels britànics residents a la UE,  i deslligar-ho de la resta de la negociació”, ha remarcat Terricabras. “El segon és garantir la protecció dels acords de pau a Irlanda del Nord. Afortunadament, aquest punt sembla que ja ha estat acceptat per tothom”, ha afegit. “Un tercer aspecte que també considero molt important és que el Parlament Europeu estigui involucrat en tot el procés de negociació”, ha dit Terricabras.

En referència a una possible repercussió del Brexit en el procés català, l’eurodiputat republicà ha dit que “estarem pendents de l’evolució del que passi amb Escòcia perquè no tenim cap dubte que si els escocesos opten per la independència, la UE trobarà una solució perquè Escòcia continuï a dins. És allò que diem sempre, que la UE no fa prêt-à-porter si no vestits a mida per cada cas”.

La meva tasca:
_dimecres, 17 maig 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG