Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras es mostra contrari a la suspensió de fons estructurals a l’Estat espanyol i Portugal

notícies 3 octubre 2016

El diputat d’Esquerra Republicana i vice-president del grup Verds / Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, s’ha posicionat en contra d’una possible suspensió de fons estructurals a l’Estat espanyol i Portugal perquè no van prendre les mesures adequades en resposta a les recomanacions del Consell per corregir la desviació dels seus dèficits públics, tal com estableix el Pacte d’Estabilitat i Creixement.

La decisió del Consell obliga legalment a la Comissió Europea (CE) a proposar una suspensió d’una part dels fons estructurals i d’inversió per al 2017. “Aquesta amenaça de suspensió, que arriba en un moment crític de la UE, pot aprofundir les divisions en el seu si i diluir-ne la seva dimensió solidària -diu Terricabras-. Una sanció tindria un efecte contraproduent per a la legitimat política de la UE ja que les poblacions de l’Estat espanyol i Portugal difícilment entendrien que sancioni estats amb una situació econòmica i social delicada”.

Terricabras també rebutja la condicionalitat macroeconòmica en la política de cohesió i demana a la CE que aboleixi les mesures que considera necessàries per l’any vinent. “Les institucions europees donen un missatge equivocat, amenaçant de sancionar els Estats membre en comptes de potenciar la inversió i el desenvolupament local i regional per sortir de la crisi”, afegeix el diputat republicà.

Aquesta tarda, a Estrasburg, els diputats dels comitès de Desenvolupament Regional i Afers Econòmics i Monetaris s’han reunit en un diàleg estructurat per debatre la suspensió dels fons estructurals a Espanya i Portugal, que ha comptat amb la intervenció de la Comissària de Política Regional, Corina Crețu. La seva opinió serà tinguda en compte per la CE, que és qui té l’última paraula.

La meva tasca:
_dilluns, 3 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG