Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: ‘Encara hi ha molts atacs a les llibertats, als drets i als valors en què es basa Europa’

notícies 13 desembre 2016

L’eurodiputat per ERC i president de l’Aliança Lliure Europea (ALE), Josep-Maria Terricabras, ha denunciat que a la Unió Europea (UE) hi continua havent molts atacs a les llibertats, drets i valors en què es basa Europa. ‘Assistim a un creixement notable d’incidents racistes i xenòfobs que posen de relleu, una vegada més la dificultat de trobar una relació adequada entre la seguretat i la llibertat’, ha dit l’eurodiputat.

La intervenció de Terricabras ha estat en el debat de l’informe sobre la Situació dels drets fonamentals de la UE (2015), en què el diputat republicà va ser ponent en nom del grup Verds/ALE i va presentar esmenes contra la violació dels drets humans en l’asil i la immigració, en els drets econòmics i socials, en els drets de les minories, en els drets lingüístics, i LGTBI i de les dones, entre d’altres.

‘Des de l’any 2007 la crisi econòmica i social ha estat devastadora. Amb 60 milions de persones desplaçades per força a tot el món, la situació de la migració ha de continuar entre les prioritats de la UE’, va dir el diputat republicà, que va anunciar el vot favorable del grup Verds/ALE a l’informe. ‘No és el nostre informe però va bastant en la línia de les nostres preocupacions. Per això el nostre vot serà positiu’.

L’informe s’ha aprovat avui amb 456 vots a favor, 138 en contra i 104 abstencions.

En el debat, Terricabras va fer una especial incidència a la declaració davant del tribunal de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. ‘Quan parlem sobre l’estat de dret sovint oblidem la situació en alguns estats membres que gaudeixen d’una reputació que no sempre mereixen’, va dir en el debat sobre drets humans davant de la comissària de Justícia, Vera Jourovà. ‘Em refereixo a Espanya, on el proper divendres la presidenta del Parlament anirà a declarar al tribunal per permetre un debat entre diputats sobre la independència de Catalunya’, va afegir. ‘És una infracció molt greu del dret a la llibertat d’expressió universalment reconeguda als representants elegits democràticament’.

_dimarts, 13 desembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG