Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “En poc temps, hem vist diverses reformes a Hongria que posen en perill l’estat de dret”

notícies 23 gener 2018

En un debat al Comitè d’Afers Constitucionals que s’ha fet Parlament Europeu sobre la situació al país centreeuropeu

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha alertat que a Hongria hi ha problemes importants amb la democràcia i amb els drets fonamentals, que posen en perill l’estat de dret. Per això, en nom del grup Verds / ALE, Terricabras ha dit que creu que es podria invocar l’article 7 del Tractat de la Unió Europea, que permet suspendre els drets d’un estat membre si la UE creu que amenaça els drets i la democràcia. “En drets fonamentals, Hongria ha adoptat mesures que restringeixen la llibertat d’expressió. Encara que en una societat democràtica es necessari evitar el discurs d’odi, no per això es poden restringir el legítim dret a crítica a les institucions hongareses”, ha dit.

Pel que fa a l’estat de dret i a la independència del poder judicial, els poders que s’han concedit al president de l’Oficina Judicial Nacional, que no és un òrgan independent sinó polític, representen un intent de vulnerar la separació de poders, fonamental en una societat democràtica”, ha afegit l’eurodiputat republicà.

En un període curt de temps hem presenciat diverses reformes amb l’objectiu de superar les resolucions del Tribunal Constitucional. Disposicions que es van considerar inconstitucionals, han estat re-introduïdes a nivell constitucional quan són disposicions que pertanyen a l’àmbit de la justícia ordinària. En paraules de la Comissió de Venècia, aquesta pràctica compromet l’estabilitat i la resistència de la Constitució, així com els principis i requisits de l’estat de dret”, ha conclòs Terricabras.

La intervenció de Terricabras ha estat en el decurs d’un debat al Comitè d’Afers Constitucionals (AFCO) sobre la situació a Hongria.

La meva tasca:,
_dimarts, 23 gener 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG