Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “El nostre grup està clarament compromès amb la transparència i la rendició de comptes de fons públics, però també amb la democràcia plural”

notícies 16 juny 2017

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, que també és president del Grup Parlamentari de l’Aliança Lliure Europea, va participar ahir a la nit en el debat sobre l’estatut i el finançament dels partits polítics i les fundacions polítiques a escala europea.
En aquests moments hi ha un intent -per part dels grups majoritaris de la cambra- de modificar l’actual reglament amb canvis que limitarien el nombre de partits polítics europeus i fundacions que podrien rebre fons públics. Entre les modificacions que proposen, destaca que la representació d’eurodiputats per poder rebre finançament públic passi a ser de tres eurodiputats en comptes d’un, com és ara. Aquests i altres canvis que hi ha sobre la taula soscavarien la pluralitat parlamentària.

Terricabras, en nom de l’Aliança Lliure Europea, va dir: “El nostre grup està clarament compromès amb la transparència i la rendició de comptes, especialment en l’ús de fons públics, però també amb la idea d’una democràcia plural”.

Alguns grups van defensar en el passat la necessitat de pujar el llindar per tenir accés als fons europeus. Van dir, i cito, ‘un ha de reflectir si un partit amb un membre realment contribueix a expressar una voluntat política dels ciutadans de la UE’” va afegir l’eurodiputat.

“Permetin-me aclarir una cosa: un partit representat per un diputat encara ha d’estar present en almenys una quarta part dels Estats membres per tal d’estar registrat; i en segon lloc, cap sistema democràtic talla els fons a un partit que té representació parlamentària només perquè està representat per un sol membre. Això soscava perillosament un debat plural legítim”, va afegir, abans d’expressar la seva confiança en la capacitat d’arribar a un acord.

La meva tasca:
_divendres, 16 juny 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG