Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Donar suport al periodisme independent i d’investigació és el millor antídot contra les notícies falses”

notícies 26 abril 2018

La Comissió Europea ha presentat avui les seves propostes sobre com contrarestar ‘notícies falses’ i el Grup Verds / ALE el seu informe Models alternatius de finançament del periodisme d’investigació

L’eurodiputat per Esquerra Republicana i ponent del Grup Verds / Aliança Lliure Europea en l’informe sobre llibertat i pluralisme en els mitjans de comunicació, Josep-Maria Terricabras, ha dit que és important que la Comissió hagi reconegut la necessitat de prendre mesures per abordar la qüestió de les notícies falses però “aquest debat no ha de servir com a excusa per desacreditar ni criminalitzar les veus crítiques, acusant-les de ser ‘notícies falses’”.

En la seva opinió, “el millor antídot contra les ‘notícies falses’ són informacions ben fetes i contrastades. El periodisme independent, finançat com cal i amb un estàndards professionals exigents, és la clau per abordar la desinformació i la propaganda”.

Per a Terricabras, “encara que una gran part de responsabilitat recau sobre els governs de cada estat, la UE no es pot permetre restar passiva. Una democràcia que es preui de ser-ho ha de comptar amb un bon periodisme d’investigació”.

Per això, l’eurodiputat republicà va dir que el Grup Verds / ALE ha proposat “la creació d’un fons permanent a càrrec dels pressupostos de la UE per donar suport econòmic al periodisme d’investigació i també un major suport al Monitor de Pluralisme de Mitjans”.

El Monitor de Pluralisme és un organisme del The Centre for Media Pluralism and Media Freedom (CMPF), que té la seva seu a Florència (Itàlia) i que està cofinançat per la UE. Entre les seves funcions, hi ha la de supervisar el pluralisme en els mitjans de comunicació dels Estats membres de la UE. Actualment, aquest monitor veu amenaçada la seva continuïtat per una possible manca de mitjans econòmics.

El Grup Verds/ ALE també ha presentat un informe sobre Models alternatius de finançament del periodisme d’investigació que va ser escrit per investigadors de la Universitat d’Hamburg. Aquí podeu llegir un resum de l’article disponible en el web de Verds / ALE. L’informe sobre pluralisme dels mitjans i la llibertat sobre els mitjans de comunicació a la Unió Europea es votarà dijous de la setmana vinent.

_dijous, 26 abril 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG