Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras diu que la UE ha de comptar amb Catalunya i Escòcia per afrontar els nous reptes

notícies 20 gener 2016

En el debat sobre les prioritats de la presidència holandesa de la UE aquest semestre, Josep-Maria Terricabras ha dit, després del discurs del Primer Ministre holandès, Mark Rutte, que troba a faltar, en temps d’euroescepticisme com els actuals, “mesures i polítiques específiques per afrontar els nous reptes”. El diputat d’Esquerra Republicana ha animat a abandonar les “maneres de fer rígides, massa velles i massa conegudes” i ha demanat que s’apel·li “als ciutadans grups i nacions per trobar nous camins de diàleg i de convivència”.

“La Unió Europea ha de comptar, sense reticències, amb la contribució de nacions encara sense estat com Escòcia, Gal·les, Catalunya o el País Valencià, que poden aportar proximitat, entusiasme i eficiència al projecte europeu”, ha dit Terricabras.

Text de la intervenció

Gràcies, senyor president.
Senyor Primer Ministre,

En temps d’euroescepticisme com el nostre, permeti’m que li digui que trobo a faltar en el seu programa mesures i polítiques específiques per afrontar els reptes que tenim davant nostre.
La nostra incapacitat per respondre els nous reptes institucionals, polítics i culturals, probablement és la nostra debilitat més gran, que no pot ser superada amb velles receptes i simple bona voluntat. Hem d’abandonar (i no tornar a caure) en les nostres maneres rígides, massa velles i massa conegudes. Hem d’apel·lar als ciutadans, grups i nacions per buscar i trobar nous camins de diàleg i convivència. Per això, la Unió Europea, sense cap reticència, ha de comptar amb la contribució de les nacions encara sense estat, com les que represento aquí, Escòcia, Gal·les, Catalunya o el País Valencià. En definitiva, poden aportar proximitat, entusiasme i eficiència al projecte europeu.

De fet, el futur de la UE no depèn de semblar aparentment innovada sinó de ser-ho realment.

Gràcies, senyor president.

La meva tasca:
_dimecres, 20 gener 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG