Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Demano al govern espanyol que suspengui la venda d’armes a Aràbia Saudita i que no adopti l’actitud vergonyosa d’altres”

notícies 23 octubre 2018

L’eurodiputat per Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Maria Terricabras, ha reclamat al govern espanyol durant una intervenció al plenari del Parlament Europeu que faci com l’alemany i suspengui la venda d’armes a l’Aràbia Saudita. Terricabras ho demana després de l’escàndol per l’assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi al consolat d’aquest país a Turquia.

Terricabras ha afirmat que el règim saudita està governat per una casta “corrupta i cruel” i ha celebrat que Alemanya hagi anunciat la suspensió de venda d’armes al govern d’aquell país del Golf Pèrsic. L’eurodiputat ha instat el govern espanyol a fer el mateix, tot i que ha lamentat que Espanya sigui “un gran exportador d’armes” que té en l’Aràbia Saudita “un gran client” gràcies a la “intervenció molt interessada del Rei”.

Terricabras ha demanat al govern espanyol que “no adopti” l’actitud mercantil i “vergonyosa” del president dels EUA i de tots aquells per als quals “el negoci és més important que la vida i la defensa dels Drets Humans”.

A parer de l’eurodiputat republicà, seguir la trajectòria i l’amistat de l’Aràbia Saudita significa seguir el camí “de la indignitat, de la ignomínia”.

_dimarts, 23 octubre 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG