Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras demana que s’eviti l’engany en el finançament d’alguns partits d’extrema dreta sense perjudicar els petits partits proeuropeus

notícies 16 març 2017

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha demanat que per evitar l’engany d’alguns partits d’extrema dreta en el finançament de partits polítics europeus, no es prenguin mesures que perjudiquin petits partits polítics que són proeuropeus. Terricabras ho ha dit aquesta tarda en el debat sobre una possible revisió del Reglament sobre l’Estatut i Finançament dels Partits Polítics Europeus, en què ha intervingut en nom del grup Verds / ALE. ‘La principal preocupació d’alguns col·legues és evitar el mal ús dels fons europeus que s’ha detectat en alguns partits d’extrema dreta i en això estem completament d’acord’, ha assenyalat.

Per això, el que cal és evitar que eurodiputats escollits per un mateix partit en la seva circumscripció, ens enganyin i s’adscriguin a diferents partits polítics europeus, perquè l’únic que volen és tenir accés als màxims fons europeus possibles’, ha dit l’eurodiputat republicà. ‘No obstant, algunes de les propostes que es fan poden posar en risc l’existència i el finançament de petits partits polítics pro-europeus. Per tant, hem de ser prudents davant d’algunes d’aquestes propostes’, ha afegit.

Una de les propostes davant de les quals Terricabras demana prudència és establir un llindar mínim d’eurodiputats representats a l’Eurocambra per accés a fons europeus. ‘Que tinguin representació ha de ser suficient, com es fa a tots els parlaments nacionals i regionals de tot el món’, ha dit.

El debat s’ha produït aquesta tarda perquè el primer, segon i quart partits amb més representació al Parlament Europeu -Partit Popular Europeu (PPE), Socialistes i Demòcrates (S&D), i l’Aliança de Liberals i Demòcrates (ALDE)-  demanen la revisió d’aquest reglament, que es va aprovar l’any passat i va entrar en vigor el passat 1 de gener. ‘El Grup Verds / ALE som molt reticents a revisar un reglament que tot just ha entrat en vigor fa dos mesos i mig, més i tenint en compte que l’any vinent ja està prevista una revisió. Esperem un temps per poder-lo avaluar adequadament’, ha demanat Terricabras.

Quan fem aquesta revisió l’any vinent, haurem de tenir en compte aspectes com que tots els procediments interns dels partits que reben fons europeus siguin escrupolosament democràtics. Perquè hem de garantir que tots els partits polítics europeus respectin els valors fonamentals de la UE’ ha conclòs.

La meva tasca:
_dijous, 16 març 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG