Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras demana que no es deixin sols els que lluiten per la justícia i la llibertat

notícies 14 març 2018

En el debat d’aquesta tarda a l’Eurocambra per l’assassinat del periodista eslovac Ján Kuciak i de la seva companya Martina Kusnirova, l’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha demanat que no es deixin sols els que lluiten per la justícia i la llibertat. “L’assassinat del periodista eslovac i la seva companya és una notícia terrible però, malauradament, no és una novetat. A tot el món trobem massa casos per deplorar i condemnar, entre ells el de l’assassinat d’Anna Politkòvskaia a Rússia i centenars de periodistes i defensors socials a Mèxic. Van ser assassinats perquè investigaven i denunciaven la corrupció i l’abús del poder”, ha dit.

En aquest sentit, Terricabras ha demanat anar al fons del problema. “Per descomptat, hauríem d’atacar les causes d’aquesta tragèdia. Això significa que no podem deixar sols els que lluiten per la justícia i la llibertat. La corrupció deteriora l’interior dels nostres sistemes i organitzacions. La corrupció no és només un assumpte privat”, i ha instat als governs i  organismes polítics i socials a lluitar contra la pròpia corrupció interna i estructural, i a les institucions europees a fer una feina de control. “És la millor contribució que podem fer a la memòria dels que van morir perquè els altres no han reaccionat a temps. Si no lluitem sistemàticament, deixem els ciutadans crítics sols i sense protecció”, ha conclòs.

L’assassinat de Kuciac ha arribat uns mesos després que una altra periodista que investigava casos de corrupció, la maltesa Daphne Caruana Galizia, morís assassinada l’octubre passat per un cotxe bomba.

 

Estrasburg, 14 de març de 2018

_dimecres, 14 març 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG