Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras demana que les institucions europees s’impliquin activament en el procés de pau basc

notícies 19 octubre 2016

Aquesta setmana fa 10 anys que el PE va aprovar una resolució de suport al procés de pau i demà en farà 5 que ETA va anunciar el cessament definitiu de la violència

El diputat per Esquerra Republicana de Catalunya i vice-president del grup Verds / Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, ha demanat a les institucions europees que adoptin un paper actiu en el procés de pau basc. “Aquesta setmana fa deu anys que el Parlament Europeu va aprovar una resolució donant el seu suport el procés de pau basc i mostrant la seva solidaritat amb tots els agents i aquesta resolució continua en vigor”, ha dit Terricabras, que també ha recordat que “dilluns va fer cinc anys de la Conferència Internacional de Pau d’Aiete, demà també en farà cinc que ETA va declarar el cessament definitiu de la violència però el procés de pau basc encara no ha entrat en la seva fase definitiva per culpa de la inacció de l’Estat espanyol”. Per tot això, el diputat republicà demana “la implicació de les institucions europees, per desencallar el procés”.

Terricabras forma part del Grup d’Amistat Basc al Parlament Europeu, que enguany compleix el seu desè aniversari. En una roda de premsa aquest matí, el Grup, a més de demanar la implicació de les institucions europees, també ha demanat al govern espanyol que sigui valent i no desaprofiti l’oportunitat històrica per tancar definitivament el conflicte basc. “El govern espanyol ha d’abandonar l’immobilisme i aprofitar una ocasió com mai per resoldre aquest conflicte i encarar definitivament un procés de pau”, ha dit Terricabras

Els Grup d’Amistat Basc destaca els acords assolits al País Basc francès per promoure una solució global al conflicte, el paper que estan jugant el Grup de Contacte Internacional, la Comissió Internacional de Verificació, Lokarri, Bake Bidea i tots els grups i persones que estan treballant públicament i discretament perquè el procés avanci. També recorda que el febrer d’aquest any, una delegació de set eurodiputats va visitar el País Basc per conèixer de primera mà la situació dels presos bascos.

En la roda de premsa d’avui hi havia, a més de Terricabras, la diputada gallega Lidia Senra, d’Alternativa Galega d’Esquerda; la irlandesa Martina Anderson, del Sinn Fein; el flamenc Mark Demesmaeker, de l’N-VA; i la letona Tatjana Zdanoka, Latvijas Krievu savienība.

La meva tasca:
_dimecres, 19 octubre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG