Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras demana que la CE intervingui perquè l’Estat espanyol no respecta la seva pròpia legislació en matèria de diversitat lingüística

notícies 17 març 2016

Josep-Maria Terricabras ha demanat avui la intervenció de la Comissió Europea (CE) perquè l’Estat espanyol no compleix la seva pròpia legislació de respecte a la diversitat lingüística. Terricabras ho ha dit en el debat del comitè de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors del Parlament Europeu (PE) que avui ha tractat les discriminacions lingüístiques a la llengua catalana a partir de l’informe de Plataforma per la Llengua, que documenta 37 casos greus de discriminacions entre juliol de 2013 i desembre de 2015.

“Quan es vulnera el dret a parlar la seva pròpia llengua a una persona, s’ataca un dret humà fonamental. L’informe que presenta la Plataforma per la Llengua documenta fefaentment casos molt greus d’agressions lingüístiques en què es perjudica clarament a ciutadans per voler exercir els seus drets”, ha dit Terricabras, que també vol que es faci un debat monogràfic. “Demano que es faci una audiència en el PE per parlar íntegrament de la discriminació lingüística a la UE perquè hi ha molts altres casos en altres llengües i això és intolerable”, ha dit el diputat republicà.

Terricabras també ha volgut agrair la tasca de la Plataforma per la Llengua, que en els últims quatre anys ha documentat 87 casos de discriminació lingüística a Catalunya, “però que sens dubte, només són la punta de l’iceberg, perquè d’agressions lingüístiques n’hi ha moltes més però no sempre són fàcils de documentar”, ha afegit.

La meva tasca:
_dijous, 17 març 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG