Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras demana que es rebaixi l’IVA als productes d’higiene femenina

notícies 9 juny 2016

El diputat al Parlament Europeu (PE), Josep-Maria Terricabras ha presentat una pregunta parlamentària a la Comissió Europea (CE) per saber quina serà la seva posició sobre l’IVA dels productes d’higiene femenina en la propera reforma que es farà sobre la Directiva que regula aquest impost.

Actualment l’IVA de compreses, tampons i altres productes d’higiene femenina a l’Estat Espanyol és del 10%. En aquest sentit, la reforma que a principis d’abril va presentar la Comissió podria ser l’oportunitat per equiparar el gravamen d’aquests productes a la resta de productes de primera necessitat que tenen un IVA súper reduït.

La Directiva 2006/112/CE regula el sistema comú sobre l’impost de l’IVA a la UE i estableix els diferents tipus que els estats membre poden aplicar: un IVA general no inferior al 15% i un IVA reduït no inferior al 5% i que només es pot aplicar als productes determinats per aquesta directiva. A més, alguns estats poden aplicar un tipus zero o súper reduït a alguns productes, segons acords específics.

Terricabras ha preguntat a la CE quines seran les mesures que adoptarà per regular el gravamen d’aquests productes, que en altres estats són lliures d’impostos, i si prendrà alguna mesura específica per assegurar que tots els estats membres l’apliquin de manera justa i equiparable a altres productes de primera necessitat.

Estrasburg, 9 de juny de 2016

La meva tasca:
_dijous, 9 juny 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG