Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras demana al Governador de l’Estat de Guerrero (Mèxic) que investigui la mort d’11 persones

notícies 14 març 2018

En la recent delegació oficial a Mèxic va conèixer els fets de primera mà

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha enviat una carta (s’adjunta en el correu) al Governador de l’Estat de Guerrero (Mèxic), Héctor Astudillo Flores, per demanar-li una investigació que aclareixi els greus fets que van succeir el passat 7 de gener a la comunitat La Concepción, dels Bienes Comunales de Cacahuatepec, municipi d’Acapulco, Guerrero, que van costar la vida a 11 persones, tres de les quals semblaria que en execucions extrajudicials.

Va ser un enfrontament armat entre policies comunitaris i defensors del territori contraris a la construcció de la presa hidroelèctrica La Parota, on es va agredir nou periodistes que cobrien els fets i 38 persones van ser detingudes de manera il·legal i arbitrària. Entre els detinguts hi ha els germans Marco Antonio i Vicente Suástegui Muñoz, portaveus de les comunitats opositores a la presa La Parota, que es troben tancats en cel·les d’aïllament i que podrien ser traslladats a una presó de màxima seguretat.

Terricabras demana al Governador que aquests fets s’investiguin de manera seriosa, independent i imparcial, i que es garanteixi el bon tracte als detinguts en circumstàncies en què l’Estat podria tenir alguna responsabilitat i, per tant, interès a influir en els detinguts.

La carta també ha estat signada pels eurodiputats que formen part de la comissió Llatinoamericana grup Verds /ALE, Ernest UrtasunFlorent Marcellesi i Molly Scott Mato, i per Estefanía Torres, de GUE / NGL.

Podeu consultar la carta aquí.

 

_dimecres, 14 març 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG