Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras critica el ‘vergonyós’ homenatge a la División Azul

notícies 24 febrer 2015

El diputat d’Esquerra Republicana-NECat i Catalunya Sí al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, ha presentat una pregunta a la Comissió Europea (CE) en relació a l’homenatge als voluntaris de la División Azul que es va fer el passat 10 de febrer a Madrid, i que va comptar amb el suport, mitjançant una carta, del cònsol espanyol a Sant Petersburg, Juan Antonio Martínez-Cattáneoun.

Terricabras pregunta a la CE si troba que aquest acte s’ajusta als criteris democràtics que han de promoure i reconèixer les democràcies europees. També li demana quines mesures prendrà per crear una agenda contra la radicalització, l’autoritarisme i el feixisme dels estats membres, i si considera que el compromís de la UE en la lluita contra el racisme i la xenofòbia està tenint efectes en l’acció de l’Estat espanyol.

El 2015 només Espanya entre els estats de la UE s’atreveix a homenatjar un cos de l’exèrcit al servei del feixisme com la División Azul i encara amb el suport del cònsol espanyol a Sant Petersburg. Com a demòcrata i diputat europeu em fa molta vergonya‘, manifesta Terricabras.

La meva tasca:
_dimarts, 24 febrer 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG