Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras creu que una Iniciativa Ciutadana Europea més forta ajudaria a apropar Europa als ciutadans

notícies 28 octubre 2015

El Parlament Europeu ha adoptat avui l’informe que estableix la seva opinió sobre la Iniciativa Ciutadana Europea. El vicepresident del grup Verds/ALE, Josep-Maria Terricabras, ha estat el responsable del seu grup en el seguiment i les negociacions de l’informe.

“L’Eurocambra ha votat avui un instrument d’aprofundiment democràtic que intenta reduir les barreres entre les institucions europees i la ciutadania, amb l’objectiu de reforçar la credibilitat democràtica de la Unió Europea. Tres anys i mig després que s’estrenés la Iniciativa Ciutadana, és clar que necessita moltes millores per tal de convertir-se en una eina realment important. Ajudaria a apropar les institucions europees als ciutadans“.

Terricabras ha liderat el grup de negociació dels Verds/ALE, que demanava obligacions clares per part de la Comissió Europea a l’hora de donar seguiment legal a les iniciatives ciutadanes exitoses. “La manca d’un follow-up o seguiment adequat per part de la Comissió crea risc de frustració per part de ciutadans europeus, que han realitzat un esforç considerable organitzant i assolint els objectius d’una Iniciativa Ciutadana“, ha afirmat l’eurodiputat republicà.  A més, Terricabras proposava també que en el cas que la Comissió no fos capaç de donar resposta legislativa, fos el Parlament qui redactés un informe d’iniciativa.

El diputat d’Esquerra Republicana s’ha abstingut “perquè moltes de les esmenes que hem presentat han quedat reflectides a l’informe però no de la manera més satisfactòria“.

La meva tasca:
_dimecres, 28 octubre 2015 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG