Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Celebrem el consens per passar a la segona fase però cal seguir treballant per tancar tots els assumptes pendents del Brexit”

notícies 13 desembre 2017

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha mostrat una satisfacció moderada per haver assolit el consens necessari per passar a la segona fase de la negociació pel Brexit però ha avisat que cal seguir treballant. “Està bé que s’hagi arribat a un consens suficient per passar a la segona fase però no hi ha res tancat i caldrà seguir treballant durament per tancar tots els assumptes pendents que queden”, ha dit Terricabras. En aquest sentit, l’eurodiputat ha fet referència a les declaracions de David Davis, Secretari d’Estat britànic pel Brexit, que diumenge va dir que els acords a què s’havia arribat encara no eren ferms, cosa que ha admès avui Michel Barnier, el negociador designat per la UE, davant de l’eurocambra a Estrasburg.

En qualsevol cas, els principis d’acord que permeten avançar en la negociació són en la factura del Brexit, és a dir, la quantitat que haurà de pagar el Regne Unit per abandonar la UE; en la protecció dels drets dels ciutadans de la UE que es quedin al Regne Unit i els dels britànics que resideixen en altres estats de la UE; i en evitar que s’instauri cap frontera física entre el Nord i el Sud d’Irlanda, que pogués posar en perill els Acords de Pau.

Queden però, assumptes importants per tancar, com el dret a la lliure circulació dins de la UE dels ciutadans britànics que resideixen en estats membres, garantir que els compromisos adquirits respecte el Nord i el Sud d’Irlanda s’aplicaran plenament, i sobretot, que les decisions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea seran vinculants al Regne Unit de manera permanent.

Cal arribar a un acord sobre tots aquests aspectes i aquests acords s’han de traduir en texts legals que han de quedar inclosos en l’Acord de Retirada formal del Regne Unit de la UE”, ha afegit Terricabras.

La meva tasca:,
_dimecres, 13 desembre 2017 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG