Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras celebra que no se suspenguin els fons europeus a Espanya i Portugal

notícies 26 novembre 2016

Amb tot es mostra crític perquè els objectius de dèficit dels dos pròxims anys poden implicar noves retallades.

L’eurodiputat per Esquerra Republicana i vice-president del grup Verds/Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, ha valorat molt positivament que la Comissió Europea (CE) no congeli els 1.200 milions d’euros de fons estructurals i d’inversió europeus per al 2017 corresponents a l’Estat espanyol. “Ens hem de congratular que gràcies a la pressió que hem fet entre tots, també des del Parlament Europeu, hem aconseguit que no hi hagi aquesta suspensió que hauria afectat els municipis i les regions, i, en definitiva, els ciutadans, tant catalans com de la resta de l’Estat”, ha dit el diputat republicà.

La proposta de suspendre els fons europeus per Espanya i Portugal l’havia fet la CE per l’incompliment de l’objectiu de dèficit de l’any 2015. “Sancionar per excés de dèficit països que han estat tan durament castigats per la crisi no és una posició justa ni que afavoreixi el més feble. Nosaltres el que volem és una UE cada cop més justa i propera a la ciutadania”, ha afegit Terricabras.

Tot i així, el diputat republicà ha mostrat la seva precaució pel que fa als objectius de dèficit marcats per la CE per als propers dos anys, del 4,6% al 2016 i del 3,1% al 2017, que Espanya difícilment complirà i que, per tant, podrien implicar noves retallades. “Per complir els objectius de dèficit a l’Estat espanyol hi hauria d’haver un sistema fiscal més progressiu que servís per lluitar eficaçment contra el frau fiscal. És això el que cal en comptes de retallar serveis públics, que és el que molt possiblement passarà els dos pròxims anys Per això volem un Estat independent, per construir-ho tot de nou i d’una forma més justa”, ha afirmat Terricabras.

La meva tasca:
_dissabte, 26 novembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG