Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Cal escriure una història d’Europa consensuada, que hauria de contenir els seus èxits i els seus fracassos”

notícies 16 gener 2018

Aquest matí s’ha debatut a l’Eurocambra les conclusions del Consell Europeu del passat mes de desembre

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que en la cimera del Consell del passat mes de desembre, els líders europeus acordessin que calia fer més per l’educació i la cultura i que amb aquest objectiu establissin algunes prioritats. No obstant, l’eurodiputat republicà ha expressat el seu temor pel fet que els paràmetres en què es pensa en educació i cultura siguin només programes i estudis que es tradueixin en diplomes. “No hauria de ser així, si l’educació ha de començar des de ben jove. Hem de procurar que els nostres fills i joves no tinguin només títols i temes teòrics, sinó sobretot valors pràctics”, ha dit.

Fent referència als valors, Terricabras ha expressat: “De fet, l’educació i la cultura tenen a veure amb la civilització. Per a nosaltres, civilització significa civilització europea, que encara no està totalment construïda, i que significa tenir una millor Europa del diàleg, del pensament crític, de la ciència i l’art, de profund respecte pels éssers vius i per la natura”.

En aquest sentit, l’eurodiputat ha remarcat que cal escriure una Història d’Europa de comú acord. “Una “Història d’Europa” consensuada, que hauria de contenir els èxits i els fracassos en la història europea. Això demana coneixement, capacitat i temps. Un cop compartim el coneixement històric, la resta probablement serà una millor comprensió mútua. Això és civilització”, i ha acabat preguntant si era això el que els líders europeus buscaven la cimera passada.

Concretament, els elements que es van plantejar sobre la taula la cimera passada per millorar en educació i cultura són fer el programa Erasmus + més ampli i inclusiu, permetre als estudiants obtenir un títol combinant estudis en diversos països de la UE, i promoure la cooperació en matèria de reconeixement mutu dels diplomes d’ensenyament superior i en el combat contra l’abandonament escolar a secundària.

_dimarts, 16 gener 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG