Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras: “Aprovar les llistes transnacionals és un pas important en el procés cap a una circumscripció única europea”

notícies 26 febrer 2018

Aquest matí s’ha aprovat un informe que preveu l’elecció de 27 diputats transnacionals en les eleccions al Parlament Europeu de la pròxima legislatura

L’eurodiputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, ha valorat positivament la nova distribució d’escons post-Brexit que entrarà en vigor la pròxima legislatura 2019-2024 i que avui ha aprovat el Comitè d’Afers Constitucionals (AFCO). El Parlament Europeu reduirà parcialment els 73 escons britànics i es passarà dels actuals 751 escons a 705. Els 46 escons que es redueixen queden per a futures ampliacions de la UE. L’informe aprovat també preveu l’elecció de 27 candidats transnacionals. “Això representa un pas important en el procés cap a una circumscripció única europea. Que la ciutadania europea tingui la possibilitat de votar una llista amb candidats de diferents estats i que la circumscripció d’aquests diputats no sigui únicament el seu estat, ajuda a crear en l’imaginari ciutadà la importància d’un interès general europeu i d’un sentiment de pertinença europea”, ha dit Terricabras. “A més, aquest fet pot obrir la porta a una major solidaritat i redistribució de la riquesa a nivell europeu”, ha afegit.

La redistribució d’escons representarà que l’Estat espanyol en tingui 5 més, passant de 54 a 59. La resta d’estats que augmentaran la seva representació és: França, +5; Itàlia, +3; Països Baixos, +3; Irlanda, +2; Àustria, +1; Dinamarca, +1; Estònia, +1; Polònia, +1; Romania, +1; Suècia, +1; Croàcia, +1; Finlàndia, +1; i Eslovàquia, +1. L’informe aprovat avui ha de ser ratificat en la pròxima sessió plenària d’Estrasburg i aprovat per unanimitat en el Consell Europeu.

_dilluns, 26 febrer 2018 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG