Josep-Maria Terricabras Esquerra Republicana de Catalunya Els Verds | Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu

Terricabras aplaudeix que el comitè de Peticions demani a Espanya que revisi el sistema de vot exterior

notícies 11 novembre 2016

Recorda que el 27S molts catalans a l’exterior no van poder votar per culpa d’aquest sistema

El diputat per Esquerra Republicana i vice-president del grup Verds / Aliança Lliure Europea, Josep-Maria Terricabras, ha valorat molt positivament que el comitè de Peticions del Parlament Europeu (PE) demani al govern espanyol que revisi l’actual procediment de vot exterior per els ciutadans espanyols que resideixen a altres estats de la UE. “He denunciat sovint que els ciutadans catalans a l’estranger es troben amb dificultats insalvables per poder votar. Per tant, estic content que el comitè de Peticions, del qual formo part, demani al govern espanyol que revisi el procediment actual”, ha dit el diputat republicà.

“La revisió del procediment però, no hauria d’aplicar-se només als ciutadans que resideixen en altres estats de la UE, sinó als que viuen a l’estranger, formin part de la UE o no”, ha afegit Terricabras, que també ha recordat com va afectar milers de catalans el 27S: “Només un percentatge molt petit de catalans va poder votar en unes eleccions de gran transcendència pel nostre país”.

La vice-presidenta del comitè de Peticions, Rosa Estaràs, ha anunciat que aquest comitè demanarà al govern espanyol que revisi el procediment perquè el procés comporta dificultats i és millorable. Peticions s’ha pronunciat després que dos ciutadans espanyols es queixessin de les dificultats que es van trobar per votar a les eleccions generals de 2011 i a les europees de 2014.

La meva tasca:
_divendres, 11 novembre 2016 notícies

Subscriu-te al meu butlletí

i assabenta’t de totes les últimes novetats des d’Europa

2018 © Tots els drets reservats · Avís legal · Política de privacitat
NEORG